Patrick Leisegang – Norges største kristne blogg.

februar 24, 2011 § Legg igjen en kommentar

I denne ukens blogg har oppgaven vært å ta for oss en av flere blogger og beskrive de fortellertekniske inkludert de strukturelle, språklige eller retoriske virkemidlene som blir anvendt for å oppnå ønsket effekt. Valget falt på bloggen til Patrick Leisegang fordi den har et klart budskap og gir bloggere eller interessenter, med samme trosretning eller nysgjerrighet, en utvilsom beskjed at de har kommet til rett blogg. Her finner man alt fra det siste til det kommende av kristne festivaler, musikkdebuttanter, bilder, verdt å lese -innlegg og mye mer.

På bloggens hjemmeside finnes et introduksjonsbilde av Patrick i mange lyse farger med overskriften ”Hei, jeg er Patrick og jeg er elsket av Jesus” med rød og sort bakgrunn med hvite bokstaver. Sterke, lyse og sprudlende farger skaper god stemning, mens hvite bokstaver på sort bakgrunn ”elsket av Jesus” er hovedfokuset og plassert nede til høyre for horisontlinjen for å stå i hovedfokus av introduksjon. Blanding av visuelt og tekstlig innhold ses til å fungere fint. Patrick Leisegang er oppretter av Norges største kristne blogg med god begrunnelse; han er utdannet innen IKT, jobber som bildeteknikker og er leder for en av møtevertgruppene i Salem misjonsmenighet i Kristiansand. Lidenskap for Mac, design, webhosting og Photoshop skinner igjennom det grafiske av utforming, layout, struktur, farger og typografi. Selv om den største lidenskapen til Patrick er hans religiøse livssyn – hvilket er selve hovedtema.

Fra Patrick Leisegangs blogg: www.patrickleisegang.com

Fra Patrick Leisegangs blogg: http://www.patrickleisegang.com

Til ettertanke! er et av flere innlegg i historiekategorien som deler flere aktuelle og moraliserende historier skrevet av Patrick selv og hentet fra blant annet Facebook. Historien Til ettertanke er en historie om et mobbeoffer fra ungdomsskolen som ble hjulpet av en av sine klassekamerater som ikke snudde ryggen til da mobbingen pågikk som verst. Grunnideologien i historien stammer fra Den barmhjertige samaritan (Lukas 10.25-36) på Jesu tid som går ut på å hjelpe sin neste selv når ingen andre våger. Slike moderniserte fortellinger er effektfullt for å kunne realisere seg med hendelser som hendte tilbake på Jesu tid ved å kjøre paralleller.

For å bli kjent med Patricks blogg kreves det en aktiv utforsker på mottakersiden – ikke en passiv, da det finnes minimalt med lengre innlegg og flere korte hvilket krever at mottakeren må klikke seg videre innad i bloggen om interessen skule vedvare. Dermed krever nettverksstrukturen en mer autorisert leser, med andre ord en leser som er i stand til og utforske nettstedet på egenhånd uten en hjelpende hånd til å anskaffe det mest relevante. En nettverksstruktur har for så vidt ingen akse eller anbefalt lesermåte som i den aksiale strukturen(Engebretsen 2007). Konteksten i bloggen kommer klart frem ved introduksjon men etter å klikke seg videre har man raskt for å ende opp med å vite mer om Patrick enn kanskje hovedtemaet til Norges største kristne blogg. Sekundærlenkene eller kontekstlenkene som de også kalles er i hovedmenyen alfabetisert, men innholdsmessig blandes det mellom det kristne liv og Patricks egne personlige interesser. I for eksempel Jobb– lenken informerer han om sine arbeidsdager og lenker til skattelister fra 2007 med egen inntekt, skatt og formue samt egen adresse. Mens i kategorien Kristenlivet lenkes det til leveregel for hvordan leve som en god kristen.  

For at den ønskede effekten skal kunne være oppnåelig er målgruppen hovedsakelig andre med samme religion eller ideologier, men for så vidt også interessenter eller brukere av Mac og bildeteknikker.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Patrick Leisegang – Norges største kristne blogg. at jennim10.

meta

%d bloggere like this: